Sur La Iri
Sur La Iri
Reizen met het vliegtuig weegt het zwaarste door op je CO2-voetafdruk. Die CO2-uitstoot kan je op verschillende manieren compenseren. Je kan dit compenseren met een klassieke CO²-compensatie gekoppeld aan je vliegticket. Veel beter nog is een project te ondersteunen dat meer doet dan alleen maar je CO2-uitstoot compenseren. Zo ondersteunen wij een project in Afrika dat veel meer doet dan bomen planten. Extra tip: boek een vlucht zonder overstap. Zo ben je zeker dat je de kortste route hebt én zo het minste CO2 uitstoot.
Reis elk jaar één keer voor een lange(re) periode in plaats van verschillende city trips aan elkaar te rijgen. Kies voor een lange reis die een grotere en sterkere indruk zal achterlaten. Onthaasten doe je niet op een paar dagen. Tegelijk beperk je je voetafdruk beduidend en kan je maximaal te genieten van je bestemming.
Veel verblijfplaatsen zijn zich bewust van hun ecologische voetafdruk. Meer en meer plekken werken volledig op zonne-energie en sommigen hebben zelfs hun eigen waterzuiveringssysteem! Zeker in afgelegen gebieden heeft dit een heel grote impact op de natuur en omgeving.
Doe zoals wij en werk enkel rechtstreeks met lokale organisaties die ook lokale initiatieven steunen, waarbij de opbrengst weer terug de gemeenschap in gaat. Ook zorgt dit ervoor dat je reis unieker wordt en dat je zeker bent dat je een mooie reis hebt.
Een olifantenritje of knuffelen met een leeuwenwelpje. Jarenlang was dit razend populair, helaas gaat dit gepaard met veel verborgen dierenleed. Vermijd momenten, hoe leuk ze ook zijn, waarbij je direct contact hebt met wilde dieren. Kies in de plaats bewust voor een topervaring waarbij je de dieren vanaf een afstand bewondert.
Kijk hoe je je reis boeiender kan maken, dan alles vanuit de wagen te zien. Loop of fiets door de wijken en door de natuurgebieden. Dit is een meer pure beleving dan je je kan voorstellen. We beloven je dat een wandelsafari je van je sokken zal blazen! Je ervaart en waardeert de bush zoveel meer dan vanuit een jeep. Ook de stad zal meer geheimen prijsgeven als je te voet bent.
Eet exotisch in exotisch plaatsen. Lokale gerechten worden bereid met producten uit de regio. Dat betekent dat de afstand die de ingrediënten hebben afgelegd vrij kort is, wat dan weer goed is voor het milieu en voor de landbouwer in de buurt. Daarnaast is het eten van lokale gerechten ook zoveel leuker, lekkerder en écht vers. Een land leer je ok kennen via de nieuwe smaken en producten. En vegetarisch eten helpt altijd en overal bij het streven naar een betere planeet.
In onze ogen is het de normaalste zaak van de wereld is: laat niets anders achter dan je eigen voetstappen. Neem je afval altijd mee en laat geen rommel achter op de plek waar je bent geweest.
Vele landen, zoals Rwanda, Kenia en Tanzania hebben al een verbod op plastic wegwerpzakken. Deze mag je zelfs niet in je bagage hebben, enkel herbruikbare tassen zijn nog toegestaan. Informeer ter plaatse of het kraantjeswater drinkbaar is en gebruik een metalen drankfles in plaats van plastic flessen te kopen.
Het gebruik van zonnecrème zorgt voor schade aan kwetsbare koraalriffen. Gewone zonnecrème bevat chemische stoffen die in de zee terecht komen tijdens het zwemmen of het snorkelen. Smeer je liever in met biologische en natuurlijke zonnebrandcrème die geen schade aanricht aan de koraalriffen.
Ga zuinig om met water. Op veel bestemmingen is water een schaars goed en dan is het fijn om niet onnodig lang te douchen. Zet bijvoorbeeld de douche even uit als je je inzeept. Ben je een perfectionist? Maak het dan nog mooier door biologisch afbreekbare zeep te gebruiken, zeker als je op safari bent. En gebruik handdoeken uiteraard ook vaker dan één keer.
Neem contact met ons op voor meer informatie.